BP och EON finansierar klimatförnekare

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Europeiska energiföretag som BP och Eon finansierade flera amerikanske klimatskeptiska politikers kampanj i de amerikanske mellanårsvalen för några veckor sedan. Det framgår av en ny studie från internationella Climate Action Network.

Ett antal europeiska företag har på detta sätt stöttat kandidater som blockerar viktiga klimatreformer, flera av dem aktiva inom den så kallade Tea Party-rörelsen, samma rörelse som Centerpartiets Ungdomsförbund hyllade på SVT Debatt härom veckan.

De oljebolag som vill göra samma sak med svenska politiker kan vara lugna, i Sverige är partibidragen hemliga och det finns ingen risk att sådana inbetalningar kommer att avslöjas.

Miljö online2

Liknande artiklar