Klart vi ska flyga mer!

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Anna Wilson är projektledare på Timbro men ska snart byta jobb och bli generalsekreterare på branschorganisationen Svenskt flyg. Hon tycker förstås vi ska flyga ännu mer eftersom ”Flyget och den fria rörligheten är en förutsättning för ett öppet och fritt samhälle. Flyget gör att vi kan upp- leva världen och utbyta erfarenheter.”

Hon menar också att flygbranschen, och i förlängningen det öppna och fria samhället får man alltså anta, hotas av ”tillväxtkritiska röster i samhällsdebatten som skrämmer folk med att jorden går under om vi fortsätter flyga”. När hon tillträder tänker hon ta debatten med dessa och visa vilka framsteg flygbranschen har gjort med sitt miljöarbete.

Vi på Supermiljöbloggen väntar med spänning på att hon ska tillträda och attackera dom tillväxtkritiska rösterna med forskning som visar på att ett ökat flygande är möjligt att kombinera med hållbar utveckling.

Bilden till inlägget? Det är en blå dunst.

Miljö online2

Liknande artiklar