Fox News förnekar medvetet klimatförändringarna

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Den amerikanska nyhetskanalen Fox News har under parollen ”Fair & Balanced” länge varit en av de starkaste opinionsbildarna i USA. Kanalen är känd som uttalat konservativ och låter ofta konservativa politiker gästa dess program.

Dess nyhetssändningar hamnar nu i blåsväder på grund av ett internt mail som läckt ut till media. I mailet framkommer det att en högt uppsatt chef på Fox News beordrat kanalens reportrar att kasta tvivel över klimatförändringarnas äkthet. Bland annat hade man sagt att en klimatskeptiker skulle få tv-tid högst femton minuter efter att man rapporterat att decenniet 2000 – 2009 blev det varmaste uppmätta.

Mailet skickades ut till Fox News reportrar under inledningen av klimattoppmötet i Köpenhamn förra året.

Miljö online2

Liknande artiklar