BP slår rekord i nyspråk

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Isen i Arktis smälter på grund av klimatförändringarna. De flesta av oss är inte så nöjda med det, men det finns några som tycker det är positivt, nämligen oljebolagen som är en stor orsak till uppvärmningen från första början. När isen smälter öppnas det nämligen upp möjligheter för att borra efter mer olja där det förut låg is.

Oljebolaget BP skrev i dagarna på ett avtal som gör att de tillsammans med det ryskt företaget Rosneft får tillstånd att göra detta. ”Ett historiskt ögonblick” menar BP. Rysslands vice premiärminister, som också råkar sitta i styrelsen för just Rosneft ser det som en merit att BP nyligen orsakade kanske världens största oljekatastrof eftersom ”dom har samlat på sig mycket kunskap och erfarenheter av det”.

Så nu ska BP ut och ”utforska Arktis”. Supermiljöbloggen skulle vilja upplysa BP om att Arktis redan har utforskats utomordentligt bra av andra människor. Är BP ändå nyfiken på den fina naturen, så finns google earth

SVT har för övrigt en dokumentär om BP här

Miljö online2

Liknande artiklar