Kamprad ifrågasätter klimatförändringarna

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

IKEA:s grundare Ingvar Kamprad ifrågasätter om klimatförändringarna verkligen existerar. Ironiskt nog gör han det i en intervju som ägde rum när Kamaprad och IKEA tilldelades skogsindustrins eget klimatpris 2009:

Klimatdiskussionerna har jag lite svårare att följa, därför att det finns så väldigt många olika åsikter. Ena dagen är det Al Gore och hans lära som är populär, och koldioxiden är väldigt viktig och att den inte förstör och skaffar stora hål i luften nånstans. Och andra.. och så finns det då andra åsikter som säger att Al Gore har alldeles fel. Ingenting bygger på en exakt vetenskap. (min fetning)

Skogsindustrins motivering är också den lite märklig:

Ökad användning av trä skapar grund för ökat hållbart skogsbruk. Därmed kan IKEA ta åt sig en del av äran för ett ökat upptag av koldioxid från atmosfären

Med andra ord – ju mer skog vi hugger ner, desto bättre för klimatet. Bara att åka ut till närmsta IKEA, med en miljöbil naturligtvis, och shoppa så många billybokhyllor vi orkar bära. Nedan kan du se hela intervjun med Kamprad, diskussionen om klimat börjar 1,40 in i inslaget.

Miljö online2

Liknande artiklar