Republikanerna blundar och håller för öronen

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Ni som följt Supermiljöbloggen under en längre tid har kanske förstått att vi tycker att de amerikanska republikanerna kan vara lite galna. Men nu har de kanske slagit alla rekord i galenskap.

Republikaner har länge varit emot klimatåtgärder, bland annat har man kraftigt skurit ned i USA:s miljöbudget och röster har höjts för att man helt ska ta bort stödet till FN:s klimatorgan UNFCCC och till NASA:s klimatforskning. Nu har republikanerna tagit det hela ett steg längre.

I en kommitté i det amerikanska representanthuset har de sittande republikanerna enhälligt röstat emot klimatforskningens vetenskapliga grunder. Man passade även på att rösta ner att klimatförändringarna negativt påverkar folkhälsan.

Att republikanerna nu inte bara låter bli att agera i miljöfrågan och istället till och med röstar emot att forskningen skulle stämma gör att vi på Supermiljöbloggen tycker att de förtjänar att hängas ut som allra dummast under den här veckan.

Miljö online2

Liknande artiklar