Alliansen: stäng ner myndighet som granskar miljöpolitiken

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Ett antal medier rapporterar idag att alliansen vill stänga ner EMS – Expertgruppen för miljöstudier. Myndigheten har i sju år oberoende granskat miljöpolitiken.

EMS har flertalet gånger gått emot och kritiserat beslut som regeringen tagit, enligt Dagens Nyheter. På myndigheten är besvikelsen stor och man anar dessutom ugglor i mossen: – Normalt sett gör man en utredning om vad gruppen gjort och så fattar man ett beslut. Men inte i det här fallet och det är ganska unikt. Jag vet inte vad det beror på, vi är ju inte så bekväma alla gånger, säger Bengt Kriström, ordförande på EMS, till DN. Han befarar dessutom att den offentliga miljödebatten kan komma att bli lidande om beslutet tas. – Det blir ett tystare Sverige. Vi anlitar en hel del utländsska experter för att få en helt oberoende granskning, nu blir det mindre med det, säger Kriström. Finansdepartementet hävdar att någon annan myndighet istället ska göra motsvarande arbete. Frågar ni oss på Supermiljöbloggen så tycker vi det snarare låter som om alliansen antingen har saker att dölja eller så bryr de sig inte om frågorna.

Miljö online2

Liknande artiklar