Varghatare startar eget parti

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Nätverket ”våga vägra varg” har beslutat sig för att ge sig in i partipolitiken. Dock ska de bara arbeta med en enda fråga: att utrota den svenska vargen. 

DN citerar en av initiativtagarna

– Folk är trötta på att bli överkörda och att plöja ner en till synes outsinlig mängd skattepengar på ett djur som inte ens är utrotningshotat, säger en av initiativtagarna, Gunilla Grönvall, till Norrtelje Tidning.

Folk har ju uppenbarligen olika prioriteringar. Vissa av oss kanske tycker att klimathot, matsäkerhet, kemikaliefrågor, artutrotning, och andra ämnen som berör hela vårt samhälles fortsatta överlevnad kanske vore mer prioriterat att lägga sin röst på. Men i sann demokratisk anda önskar vi såklart varghatarpartiet lycka till. Tydligen tänker de kalla sig Naturdemokraterna. På vilket sätt det är naturligt att rensa bort en viktig länk i ekosystemet är dock fortfarande oklart.

Miljö online2

Liknande artiklar