Miljöborgarråd: ”Köttfri måndag är tvång”

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

DUMHETER. Köttfri måndag är tvång och leder till att många kastar maten. Det tror och tycker i alla fall Centerpartiets stadsmiljöborgarråd i Stockholm Per Ankersjö. Det framgår av en av hans twitteruppdateringar.

Det var under en debatt i debattprogrammet Kvällsöppet som diskussionen på twitter gick varm. Det handlade bland annat om Köttfri måndag och om detta är någonting att eftersträva. Då gav sig Centerpartiets miljöborgarråd in i debatten med följande twitteruppdatering:

Köttfri måndag är tvång och leder till att många kastar maten, vittnad det om i #kvallsoppet . Bättre med veg alt och valfrihet.

Att vi historiskt alltid haft en köttnorm, att köttet står för 18 procent av världens samlade utsläpp av växthusgaser och att 79,5 procent av skogsskövlingen i brasilianska Amazonas kommer från boskapshållningen är ingenting som tycks röra Ankersjö vid ryggen. Ändå är han med i ”alliansens gröna röst”. SMB vill dessutom göra följande medskick: Om inte alla skolor i hela Sverige genast erbjuder sina elever läsk till maten och godis till efterrätt kommer vi att kalla dom för kommunister hädanefter.

Miljö online2

Liknande artiklar