Donald Trump vill stoppa vindkraft – förstör utsikten från hans golfbana

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

En vindkraftssatsning i Aberdeen, Skottland kritiseras nu av den amerikanska miljardären Donald Trump. Vindkraftverken riskerar att förstöra utsikten från hans nybyggda golfbana.

Vindkraftverken är enligt tidningen Ny Teknik några av de största som byggts, men ligger samtidigt en bra bit ut i havet. Den enda eventuella störningen är alltså själva åsynen av vindkraftverken. Trump har skrivit till de lokala myndigheterna och klagat, där han bland annat i ett brev anklagat den ansvariga ministern för att ensam orsaka Skottland mer skada än någon annan någonsin gjort, genom att tillåta bygget. Kritiken har hittills dock inte bitit, och bygget fortsätter som planerat.

Miljö online2

Liknande artiklar