Allt är löst – planet B hittad!

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Ett nytt pressmeddelande från NASA tyder på ett historiskt genombrott för miljöfrågorna. Miljörörelsen har alltid sagt att ”det finns ingen planet B”, men nu verkar astronomer ha lyckats lokalisera en sådan – i vårt eget solsystem.

Den nya planeten, som preliminärt fått heta Jorden 2, har precis samma massa och sammansättning av grundämnen som jorden. Den är dessutom täckt av samma sorts liv som på vår planet, de enda skillnaderna verkar egentligen vara bristen på miljöförstöring, och att sanden på badstränderna av nån anledning inte fastnar i folks kläder där. Planeten har lyckats undgå upptäckt genom att ligga i precis samma omloppsbana som vår egen planet, men på andra sidan av omloppsbanan, vilket har gjort att den alltid varit dold från jorden, då solen ligger i vägen. Men genom nya rymdteleskop har planeten kunnat observeras.

– Nu är det lugnt, allt som behövs är 500 miljoner rymdfarkoster, sen är mänskligheten på väg, säger en av NASA:s forskare. Det låter dyrt kanske, fortsätter han, men när massproduktionen kommer igång kommer ny teknik pressa ned priserna så varje familj har råd med sitt eget rymdskepp ska ni se!

Vissa studier tyder på att det finns en intelligent ras som redan befolkar planeten och lever i harmoni med naturen där, men världens politiker har redan presenterat en human lösning.

– Vi kan ge dom små reservat att vistas i, medan vi lär dem att hantera vår teknologi. De kommer tacka oss för det i slutändan, säger en tjänsteman.

-Synd bara att planeten bara kommer att räcka ett par hundra år, sen lär vi dra vidare igen. Men aja, då är ju jag död, så det är inte mitt problem, avslutar han.

Miljö online2

Liknande artiklar