Kvällstidning skämmer ut sig på köttfri festival

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

För två dagar sedan gick festivalen Way Out West ut med att man inte tänker servera kött på festivalområdet för miljöns skull. Men kvällstidningen GT verkade tycka detta var orättvist och delar nu ut gratis kött vid ingången.

Med hänvisning till köttets klimatpåverkan beslutade alltså den populära festivalen Way Out West att endast servera vegetarisk mat detta år. Beslutet har resulterat i mycket debatt i digitala medier, men mestadels hyllats.

Nu rapporterar Devotion att missnöjda köttätare delvis kan få sin vilja igenom. Kvällstidningen GT har nämligen börjat dela ut gratis kött vid festivalens entré. På uppsatta löpsedlar kunde man läsa “GT bjuder på gratis kött till publiken på WOW”och på menyn stod ”Korv och annat kött”.

GT är säkert nöjda med sitt lilla PR-jippo, men är de medvetna om att köttet står för mer än 18 procent av de globala koldioxidutsläppen och att medelsvenssons klimatpåverkan beror till 25 procent på våra matvanor?

Miljö online2

Liknande artiklar