”Glöm bilisterna! Fotgängarna största miljöboven”

Fotgängare bredvid bilväg
Foto: Public Domain Pictures

Det kan låta som ironi. Så är dessvärre inte fallet. På  Biltestarbloggen skriver testchefen Marianne  Sterner hur fotgängarna är de som verkligen förtjänar tillmälet miljöbov. Det är nämligen de, enligt Sterner, som förstör luften och naturtillgångarna. Detta eftersom de – hör och häpna – tvingar bilarna att bromsa. Taget från blogginlägget:

Flera ton plåt ska alltså hejdas och sen sättas igång igen. Deciliter diesel och bensin går åt och luften fylls med avgaser från accelererande motorer. Detta bara för att 75 kilo människa inte kan vänta några sekunder på att vi ska passera innan han/hon går över gatan.

Att en sida som heter ”Vi bilägare” inte är radikala klimataktivister är kanske väntat. Men att skylla bilarnas utsläpp på fotgängare är chockerande lågt.

Miljö online2

Liknande artiklar