Därför borde även överklassen bry sig om klimatet

Foto: Paularps

En delikatess är hotad av klimatförändringarna. Nu är det dags för överklassen att gå man ur huse, om de vill behålla den.

Det är de världsberömda franska ostronen som är hotade av allt varmare därmed mer bakterierikt vatten. Sveriges Radio rapporterar från L’etang de Thau i södra Frankrike. Värmen i vattnet överstiger normalt 18 grader i maj, men ostronodlaren säger att den nu kommer allt tidigare varje år, på grund av klimatförändringarna. Det innebär att bakterierna får alltmer utrymme att förstöra ostronen. Odlaren Simon Julien säger till Sveriges Radio:

– Om fem, tio år kanske vi inte kan odla ostron alls här i Sydfrankrike.

Detta är dock inte det enda skälet för delikatessätare att engagera sig för klimatet, tidigare har vi på Supermiljöbloggen rapporterat att både kaffet och chokladen ligger i farozonen om vi inte löser klimatfrågan.

Miljö online2

Liknande artiklar