Polen dubbelbokar kolmöte med klimatkonferens

Foto: Konrad Konstantynowicz / Greenpeace (©)

Den polska regeringen har dubbelbokat sig. De tänker hålla den stora klimatkonferensen COP 19 och ett stormöte med den internationella kolindustrin samtidigt. 

Vi hade kanske väntat oss att den fossiltunga kolindustrin som brukligt skulle skämmas lite och ligga lågt när miljöministrar och ledare från hela världen kommer till Polen för att prata om den globala uppvärmningen. Men icke – de väljer istället att hålla årets viktigaste branschkonferens! Polens elproduktion består till 80 % av kolkraft och det är ju inte osannolikt att det har spelat in när den polska regeringen bjudit in till konferensen. De har till och med haft fräckheten att boka FN:s klimatchef Christiana Figueres till sin fossila konferens. Det återstår att se om hon använder sitt anförande till att kritisera dem eller gå i deras ledband. Mötet kallas ironiskt nog för ”The international coal and climate summit”.

Det är inte första gången Polen är i blåsväder i klimatfrågorna. Tidigare har vi på Supermiljöbloggen rapporterat att Polen hotat hela COP-arbetet och velat hindra EU:s utsläppsmål.

Bilden till inlägget visar en aktion Greenpeace utförde igår mot ett polsk kolkraftverk.

(Via Huffington Post)

Miljö online2

Liknande artiklar