VECKANS DUMHET

Riksdagsledamot: Det sunda förnuftet förloras i koldioxidfobi!

Foto: Riksdagen

Riksdagledamoten Thoralf Alfsson (SD) har gjort det igen. Vi känner igen honom från att beräkna global uppvärmning genom Kalmars temperaturer och basera sina åsikter på att han själv inte har sett några klimatförändringar. Den här gången menar han att forskarna har gått ihop i en pengahungrig konspiration.

Idag är 97 procent av forskarna eniga om att klimatförändringarna är skapade av människan. Den här siffran har Alfsson hört också, även om magkänslemannen själv inte tror på den. Men anledningen till att forskarna är så eniga menar Alfsson har med forskningspengar att göra.

I Sverige spenderas säkert minst 4 miljarder kronor årligen på klimatforskning så dessa forskare vill säkert inte såga av den gren de sitter på och därmed förlora sin inkomst och kanske även sin framtida utveckling på forskarområdet.

Bra tänkt där.

Bra tänkt där. Foto: Mike Baird

Vad händer om riksdagsledamoten har rätt? Tänk om forskarna skulle bli barskrapade om de inte ställde sig bakom en människoskapad klimatförändring och var tvingade att låtsas som att världen står inför en katastrof (Nej, fundera helst inte på varför forskarskaran hellre skulle komma med obekväma lögner än byta jobb eller bara forska om något annat).

Alfsson fortsätter med svidande frågor.

Tänk om dessa 97 procent har fel? Hur villiga kommer de vara att erkänna att de haft fel?

Kan det vara så att de 3 procent som har andra upfattningar (SIC) om klimatförändringarna har rätt?

Det tål att tänka på. Vad skulle hända om vi minskade utsläppen utan att vi behövde det? Tänk på de katastrofala konsekvenserna. Hur skulle vi kunna se våra barn i ögonen efter kaoset som skulle uppstå? Okej, nej, så skulle det inte direkt vara. Men Alfsson tror i alla fall att han kan ha hittat grunden till problemet.

Allt sunt förnuft håller på att gå förlorad i något som kan liknas vid koldioxidfobi!

Suck

Suck. Foto: Holly Lay

Jämfört med andra finns det en skillnad i hur Alfsson uppfattar ”sunt förnuft”. För sunt förnuft handlar inte om att basera världen på sin magkänsla och ifrågasätta de faktiskt insatta för att en inte tycker att forskningen känns bra. Han verkar här snarare ha förlorat sunt förnuft i något som kan liknas vetenskaps- och sanningsfobi.

Miljö online2

Liknande artiklar