Polsk EU-parlamentariker: Sätt klimatforskare i fängelse

Foto: Partia Wolność i Praworządność (CC-BY-SA 3.0)

När EU-parlamentet sammanträdde idag i Strasbourg hördes ett ovanligt krav från en polsk ledamot.

Det var under onsdagens sammanträde med det nyvalda EU-parlamentet i Strasbourg som det förvånande kravet kom. Den nyvalde ledamoten Janusz Korwin-Mikke, från partiet Nya Högern, har alltså inte mycket till övers för vetenskapen utan kräver att EU instiftar en åklagarmyndighet för att fängsla klimatforskare. Detta berättar den svenska ledamoten av EU-parlamentet Max Andersson (MP) i en kommentar på Facebook:

polsk

Polen har inte gjort sig känt som något föregångsland i hållbarhet. I vintras var de värdar för FN:s klimatkonferens COP19, som fick hård kritik för att vara ”kolindustrins klimattoppmöte”.

Även med polska mått är detta dock extremt. Men vi borde kanske inte vara så förvånade – Korwin-Mikke verkar ju befinna sig i fel århundrade i allmänhet, eftersom han också ifrågasatt kvinnors rösträtt.

Miljö online2

Liknande artiklar