Republikan jämför utsläppsminskning med terrorism

Foto: thewrintingzone on Flickr

Obama vill minska utsläppen från kolkraft med 30 procent. Vilket är jämförbart med med terrorism enligt den republikanske kongressledamoten Mike Kelly. Vidare menar Kelly att kolkraft är en hållbar energikälla. 

Obama presenterade i juni en plan för att minska utsläppen från USA:s kolkraftverk med 30 procent till år 2030. Det uppskattar inte den republikanske kongressledamoten Mike Kelly . Han säger

You talk about terrorism — you can do it in a lot of different ways, But you terrorize the people who supply everything this country needs to be great — and you keep them on the sidelines — my goodness, what have we become?

Mike Kelly skriver på sin hemsida att kol är ”sustainable, reliable, and affordable”.

Kelly kommer från Pennsylvania där kolindustrin står för 40 000 jobb, enligt hans hemsida. Enligt USA:s miljömyndighet beräknas Obamas plan leda till att 11 500-14 300 jobb försvinner från kolindustrin fram till år 2020. Men de räknar också med att 15 800- 19 100 jobb inom förnybar energi kommer att skapas under samma tid. Fram till år 2025 väntas 76 000- 112 000 jobb skapas inom energieffektivisering.

Miljö online2

Liknande artiklar