Regeringen höjer bensinskatten – Moderaterna rasar

Foto: Riksdagen

Regeringen har tidigare meddelat att de höjer bensinskatten. Nu går de ännu längre och höjer några öre till. Moderaterna är arga.

I våras meddelade regeringen att de tänkt höja bensinskatten med 44 öre från årsskiftet. I ett pressmeddelande meddelar regeringen att de höjer skatten ytterligare fyra öre för bensin. Detta lilla steg framåt mot att den som skitar ner ska betala för sig har fått Moderaternas talesperson i landsbygdsfrågor Ulf Berg att ilskna till i intervju med Aftonbladet:

Det är ett dråpslag mot landsbygden och kommer att slå hårt mot jobb och företagande.

Hur vore det om Ulf Berg istället beskrev ökade temperaturer, minskade skördar och fler översvämningar i spåren av klimatförändringarna som ett dråpslag? Om landsbygden ska leva i framtiden behöver den ställas om till förnybara bränslen, inte förses med billig bensin för att fortsätta förstöra klimatet.

Oljepriset är på rekordlåga nivåer och bensinen är billigare nu än på länge. Nu har politikerna chansen att göra det dyrare att skita ner. Den ansedda tidningen The Economist menar att det är med ett lågt oljepris som vi har stora möjligheter att ställa om till förnybart.

Reinfeldts ambition om att förvandla Moderaterna till det nya Miljöpartiet känns långt borta med Ulf Berg vid rodret.

Miljö online2

Liknande artiklar