Danmarks slag mot klimatet – vol. 2.

Foto: Torben7400

Dokument från danska Finansministeriet visar att den danska regeringen har planer på att drastiskt minska landets miljöbudget – om de får igenom sin budgetproposition som väntas i september. 

Nyheten om att Danmark har planer på att sänka landets miljöbudget kommer kort efter att Danmark meddelat att landet sänker sina klimatmål, vilket Supermiljöbloggen rapporterade om i slutet av augusti.

Den nya danska klimatministern Lars Christian Lilleholt gick då ut och sa att landet sänker sina klimatambitioner, från det tidigare beslutade 40 procents utsläppsminskning till 2020, till 37 procent.

Danmark har emellertid även skapat positiva rubriker ur miljösynpunkt på sista tiden, bland annat med nyheten om att landets största solcellspark håller på att byggas. Parken förväntas producera 60 000 MWh per år, vilket motsvarar elanvändningen hos 15 000 hushåll.

Miljö online2

Liknande artiklar