En amerikansk stad säger nej till solceller eftersom de kan ”suga upp all energi från solen”

Foto: alex lang (CC-BY-SA)

Vi har hört många argument mot förnybar energi, men detta tar nog priset. 

I Woodland, North Carolina föreslogs att solceller skulle sättas upp i närheten av en motorväg. I området finns redan några anläggningar och den föreslagna skulle vara lätt att koppla in på elnätet. Frågan togs upp på ett lokalt möte i staden, då den pensionerade vetenskapsläraren Jane Mann och hennes man Bobby menade att solpanelerna kommer att suga upp all energi från solen, så att det inte blir någon kvar till växterna. De menade också att det har varit flera fall av cancer i närheten och anklagade solpanelerna för det.

Förgäves försökte Brent Niemann från solcellsföretaget förklara att det inte riktigt går till så och att solcellerna bara använder den  energi som träffar dem direkt. Detta följdes av en omröstning där projektet lades på is. Senare på kvällen röstade mötet för ett moratorium mot alla nya solanläggningar i området.

Miljö online2

Liknande artiklar