KD, M och SD kampanjar för Bensinupproret

Foto: Rollin´ coal

Moderaterna, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Skattebetalarnas förening har stöttat facebookgruppen Bensinupproret 2.0 med kampanjer i sociala medier.

Trots klimathotet och att Svenskarna idag lägger 35 procent mindre av sin inkomst på bensin jämfört med 20 år sedan har Facebookgruppen Bensinupproret 2.0 växt till över 580 000 medlemmar. Svenska Dagbladet rapporterar att flera partier har annonserat för gruppen på Facebook.

Moderaterna ska ha skickat ut fyra betalda annonser, bland annat ett som uppmanar män i Västerbotten ”att gå med i bensinupproret 2.0”. KD ska i sin tur ha annonserat med texten ”landsbygdens befolkning straffbeskattas”, och SD har betalat för att 50 000 unga män ska få se en film där partiledaren Jimmie Åkesson stöttar Bensinupproret.

Samtidigt rapporterar SvD att inget av partierna som annonserat för Bensinupproret faktiskt står för politiken som gruppen vill ha. Och det är väl tur. Sverige har som mål att bli fossilfritt till 2045, medan Johan Rockström har sagt att målet snarare borde ligga på 2030.

Vi behöver en snabb omställning, och om dyrare bensin ger en problem får man kräva bättre välfärd och billigare alternativ. Inte att det ska vara billigt att fortsätta förstöra framtiden för andra. Det borde inte vara svårare än så.

>> Tips: Som motvikt har initiativet Bensinupproret 3.0 skapats för att priserna på fossila bränslen ska höjas.


Sedan starten 2010 har Supermiljöbloggens utgifter helt täckts av oss skribenter. Nu vill vi utveckla hemsidan och vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

Swisha en slant till 123 270 12 33 för att stötta vårt arbete. 

Miljö online2

Liknande artiklar