Foto: PUSH Sverige/KFUM

Unga delegationsledare: Sverige kan spela avgörande roll

"För att uppnå ett starkt beslut på Loss & Damage är det oerhört viktigt att Åsa Romson lyckas med att bygga förtroende och förståelse i förhandlingarna". Det skriver delegationsledarna Petter Bjersér (KFUM) och Caroline Westblom (PUSH Sverige) direkt från Paris.

Han vill att Sverige ställer sig bakom förbud mot nya kolgruvor

Australien planerar att bygga en kolgruva som är lika lång som stor-Stockholm. Ö-nationen Kiribatis president har skrivit ett brev till världens statsministrar om bad dom ställa bakom sig ett globalt förbud mot nya kolgruvor. Vi har intervjuat Richard Denniss som åkte till Sverige för att få Lövfen att stötta Kiribati.

Foto: Andrea Gardnert och Petter Bjersér från KFUM

En dramatisk nedräkning till Paris

Petter Bjersér och Andrea Gadnert från KFUM berättar om Bonn-förhandlingarna i Paris och de viktiga rättviseperspektiven som är avgörande i klimatavtalet.

Foto: Pressbild Lars Christian Lilleholt

Danmark sänker sina klimatmål

Den nya klimatministern säger att ansträngningarna för att nå klimatmålet inte är "vad Danmark behöver just nu". Problemet är bara att klimatet inte bryr sig ett dugg om vad landet behöver.

Foto: Dzlinker

IPCC-rapporten på 3 minuter

IPCC har släppt sin femte utvärderingsrapport. Över 300 forskare från 70 länder står bakom rapporten. Nytt är bland annat varningar för att konflikter kopplade till klimatförändringarna kan öka. Se SMB:s sammanfattning.