Ingen enkel teknofix kommer lösa miljöproblemen

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Istället för att minska utsläppen har det funnits förslag från diverse teknikromantiserande grupper om olika tekniklösningar för att fixa klimatproblemet. Vissa förslag har varit helt orealistiska (speglar i rymden som blockerar bort solens strålar), medan andra har gått att genomföra i teorin. Det förslag som kanske såg mest realistiskt ut på pappret har nu visat sig inte fungera.

Det handlade om att släppa ut stora mängder järn i havet vilket skulle öka tillväxten av plankton, som i sin tur skulle fånga upp koldioxid. Nya studier visar dock att den förhoppningen är grundlös, istället får vi förlita oss på den enda teknik vi vet funkar, men som alla verkar vilja undvika. Sluta elda så jävla mycket fossila bränslen.

Miljö online2

Liknande artiklar