Att rekommendera närproducerat numera fel

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Regeringskansliet har beslutat att dra tillbaka Livsmedelsverkets förslag till EU om tips på miljö- och klimatsmart mat. Detta efter att EU-kommissionen och Rumänien anser att ord som ”närproducerat” uppmuntrar köp av svenska varor och motverkar frihandeln.

Att som kund veta vad man ska handla för att bidra till så liten miljö- och klimatpåverkan som möjligt är svårt. Att våra myndigheter då inte får ge oss råd är synd. Livsmedelsverkets generaldirektör, Inger Andersson, menar att klimatet tvingas stå tillbaka för frihandeln och tycker att beslutet är tråkigt just eftersom efterfrågan är mycket stor när det gäller tips som hjälper konsumenter att välja miljö- och klimatsmart mat.

Miljö online2

Liknande artiklar