EU fortsätter stödja kolkraft – Sverige beter sig ambivalent

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Trots de stundande klimatförhandlingarna i Mexico har en majoritet av EU:s länder röstat igenom fortsatt stöd till kolindustrin. Ett ekonomiskt stöd som i så fall skulle sträcka sig fram till 2018. Det rapporterar DN.

I artikeln framkom även att Sverige var ett av få länder som motsatte sig beslutet. Det är väldigt glädjande och nu hoppas vi att den Svenska regeringen fortsätter på den vägen. Det har man nämligen inte gjort tidigare. Den Svenska regeringen stödjer till exempel enorma utbyggnader i kolkraftverk i Sydafrika. Alliansen har även öppnat upp för att investeringar i kolkraft i EU och i Sverige ska kunna göras förutsatt att man i framtiden ska kunna lagra koldioxiden i marken. Detta trots att sådan teknik ligger långt fram i tiden och att den har visat sig förorena vårt dricksvatten.

Miljö online2

Liknande artiklar