Fler röster för flygskatt

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Världen över börjar fler se fördelar med att beskatta det som förstärker uppvärmningen av klimatet. I vårt grannland Norge kräver statsministern Jens Stoltenberg en internationell flygskatt.

– Det är en viktig finansieringskälla och det har en dubbel positiv effekt. Det bidrar till att reducera utsläppen från flygtrafiken och dessutom skaffar vi pengar som vi kan använda till att reducera utsläppen, säger Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg ingår i den grupp som förbereder förhandlingarna inför FN:s klimatmöte COP16 i Cancún i Mexico som börjar om fjorton dagar. I Sveriges regering gör man tvärtom och säger nej till flygskatt, efter att ha rivit upp förslag om flygkatt, som den socialdemokratiska regeringen planerade 2006, och har inga nya förslag som väntar. Läs även: Flyget har luft under vingarna – men för vindkraften är det stiltje

Miljö online2

Liknande artiklar