Inför COP16: EU oroar sig över USA

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Obamas nederlag i kongressvalet i tisdags oroar ledningen för Europeiska Unionens klimatkommité. Efter att Obama nyligen även lidit nederlag sedan ett förslag om lagstadgad utsläppsmarknad fått nobben av senaten, ser det politiska läget inte alls så bra ut i USA.

Intressenter i kolindustrin, som pumpat in pengar i den republikanska valrörelsen, firar glatt. Kan man se något positivt i detta över huvud taget? Kanske. Kanske kan det vara så att EU nu börjar förstå att det inte längre går att få med USA på allvar i ett ambitiöst klimatavtal – i alla fall på ett bra tag. I sådana fall har man allt att vinna.

Miljö online2

Liknande artiklar