Konstverk sätter press på COP16-delegater

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Med bara några dagar kvar till klimatmötet i Cancún i Mexico börjar den världsomfattande utställningen 350 EARTH. Syftet är att uppmärksamma den maxgräns för koldioxid i atmosfären de flesta forskare är eniga om krävs, vilken är 350 ppm (parts per million) . Idag är nivån 390 ppm.

Runt om i världen förväntas nu konstverken ta form. I skrivande stund finns bidrag från allt från USA, Spanien och Kanada till Indien, Mexiko och Dominikanska Republiken. De består huvudsakligen av människokroppar som på ett eller annat sätt formar siffrorna 350. Vad än mer spektakulärt är, är det faktum att de ska kunna beskådas från rymden.

Miljö online2

Liknande artiklar