Kritik mot WWF:s nya generalsekreterare.

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Föreningen Skydda Skogen kritiserar det faktum att WWF har anställt en person som tidigare propagerat för ett intensifierat skogsbruk som ny generalsekreterare för organisationen. Den nye generalsekretaren, Håkan Wirtén, var tidigare skogschef på Skogsstyrelsen och det var i den rollen han propagerade för ett intensifierat skogsbruk med argumentet att det skulle vara bra för klimatet.Föreningen menar att WWF överhuvudtaget har varit alldeles för tysta om saker som att värdefulla svenska skogar avverkas, om IKEA:s råvaruleverantör Swedwood:s skövlande av ryska naturskogar eller om dom ständiga brotten mot dom regler om hänsyn i skogsbruket som slås fast i den miljömärkning, FSC, som dom stora svenska bolagen använder. Eller mer kortfattat ”Om man vill hårdra det skulle man kunna misstänka att storföretagen och skogsnäringen sätter agendan för WWF:s ställningstaganden.”

Befogad kritik eller elakt? Läs artikeln och kommentera gärna här på bloggen.

Miljö online2

Liknande artiklar