Moderat kommunpolitiker ignorerade strandskyddet, anklagas för jäv

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

ATL rapporterar att den moderate ordföranden för byggnadsnämnden i Österåkers kommun, Jan Olov Sundström, beviljat sin granne och partikamrat Gustaf Douglas bygglov för en tillbyggnad till ett båthus vid slottet Rydboholm.Ett sådant tillstånd kräver att man ger en dispens från strandskyddet som sedan ska granskas av länsstyrelsen men när det bara behandlades som ett bygglovsärende fick länsstyrelsen inte reda på vad som planerades. Länsstyrelsen uppmärksammades i alla fall på bygget när Douglas dumpade hundratals ton sten i vattnet vilket ledde till att upprörda grannar klagade till länsstyrelsen som upptäckte att det saknades dispens.Nu misstänks Jan Olov Sundström för jäv och fallet är polisanmält.

Miljö online2

Liknande artiklar