Scarlett Johansson kräver radikal klimatpolitik

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

”Miljontals fattiga människor har det senaste året upplevt översvämningar, stormar, skogsbränder och andra extrema väderfenomen. Konsekvenserna av klimatförändringarna kommer bli ännu mer lidande för de fattigaste. [..] Tiden håller på att rinna ut men det är inte för sent att stoppa en klimatkatastrof. Nu kräver vi att världens ledare tar sin historiska uppgift på allvar.”

Så skriver bland andra skådespelarna Scarlett Johansson och Bill Nighy i ett brev till världens ledare inför klimattoppmötet i Cancun nästa vecka. I brevet, som publiceras i brittiska the Guardian, kräver man bland annat mer pengar för anpassning och uppbyggnad av grön teknik i fattiga länder.

Supermiljöbloggen kommer att bevaka klimattoppmötet på plats i Cancun.

Miljö online2

Liknande artiklar