Tjuvjakt och skogsskövling riskerar utrota tigern

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

I helgen träffades ledare för 13 nationer för att diskutera tigerns framtid. Målet för mötet var att inom en snar framtid samla ihop 350 miljoner dollar för att bevara tigern. Närvarande på mötet var bland andra Rysslands premiärminister Vladimir Putin och Världsbankens ordförande Robert Zoellick.

Vice ordförande för Världsbanken menar att tigerns minskning är ett tecken på att våra ekosystem befinner sig i en djup kris.

Situationen för tigern är minst sagt desperat. På 100 år har antalet tigrar minskat med 97 % och är idag endast cirka 3 200 i vilt tillstånd. Målet är att antalet ska fördubblas till år 2022. Om inget görs riskerar tigern vara utrotad samma år, enligt WWF:s generaldirektör James Leape.

Orsakerna bakom tigerns dramatiskt minskande antal är att människan förstör miljöerna där den lever bland annat genom skogsskövling. Att tigern sedan länge är en trofé för jägare gör inte situationen bättre.

Miljö online2

Liknande artiklar