2010 kan slå värmerekord

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

När det i vår del av världen talas om rekordkyla kan det vara svårt att ta till sig att 2010 sannolikt kommer bli det varmaste året någonsin. Det är dock sanningen. I alla fall om man ska tro FN:s meteorologiska organisation som i samband med klimatmötet COP16 redovisar sin prognos efter att ha studerat mätresultat från olika delar av världen.

Sedan 1850 har temperatur mätts och på 10 i topp-listan finns alla år från förra decenniet förutom åren 2008 och 2000.

Hur får man då ihop köld- och värmerekorden? Att det blir allt vanligare med extremväder. Om det är kallare än vanligt här är det inte ett tecken på att vi slipper den globala uppvärmningen, bara att det är ännu varmare någon annanstans.

Miljö online2

Liknande artiklar