350 000 dör av klimatförändringar varje år

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Med endast en vecka kvar av förhandlingar under COP16 presenteras siffror som säger att det varje år dör 350 000 människor till följd av klimatförändringar. 99 procent av dessa är människor som lever i utvecklingsländer och 80 procent är barn under 5 år. Och om inget drastiskt görs så riskerar siffran vara uppe i 1 miljon människor om 20 år.

Siffrorna är hämtade från en rapport skriven av det Madridbaserade forskningsinstitutet DARA. Vad som också framgår är att inget land kommer att förbli oberört av klimatförändringarna i framtiden, även om det idag är främst utvecklingsländer som drabbas. Bland annat tros hälften av alla ekonomiska förluster ske i industrialiserade länder.

Vad dessa siffror har för effekt på klimatmötet vet vi inte än. Men du kan lita på att vi på Supermiljöbloggen fortsätter rapporteringen från förhandlingarna under COP16.

Miljö online2

Liknande artiklar