Apple satsar på hållbart huvudkontor

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

När Apple nu vill bygga ut sitt huvudkontor i Cupertino, Kalifornien slår de två flugor i en smäll och låter projektet bli ett föredöme i hållbar arkitektur också. För ritningarna står ingen mindre än Norman Foster vars senaste projekt var koldioxidneutrala Masdar City i Abu Dhabi och som också skall rita nya Slussen. Inhabitat rapporterar att huvudkontoret skall byggas ut på 60 hektar som köpts från HP och ligger lite längre bort. För att kunna behålla grönområdena däremellan skall huvudkontorets olika campus sammanlänkas med gångtunnlar. Hela bygget planeras att helt genomsyras av en atmosfär av hållbarhet. Mycket av centrets infrastruktur kommer också att drivas av förnyelsebar energi. Det tycks som att Facebook har en hel del att lära av Apple. Facebook har, som vi tidigare rapporterat, fått skarp kritik riktad mot sig p.g.a. att de låter sina nyförvärv drivas av kolkraft istället.

Miljö online2

Liknande artiklar