Partipiskan viner i Moderaterna – förbjuder ledamöter att rösta

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Idag kommer riksdagen att rösta ja till chockhöjda broavgifter för Öresundstågen. Avgiften ska höjas med flera tusen procent, kostnader som väntas leda till kraftigt höjda biljettpriser.

Men alliansen är egentligen splittrad i frågan. Moderaterna i Skåne rasar mot beslutet och har uppmanat enskilda ledamöter att rösta med oppositionen.

Moderaterna har nu tvingat tre ledamöter att avstå från att delta i omröstningen, eftersom moderatledningen befarar att de skulle rösta nej till avgiftshöjningen.

De tre moderata riksdagsledamöter som utestängts från voteringen är Patrick Reslow från Malmö, Boriana Åberg från Kävlinge och Anders Hansson från Vellinge.

En kritisk moderat uttalar sig i Sydsvenskan:

– Här i Skåne är vi helt eniga om att stoppa det här förslaget. Det är en märklig kultur som vi nu ser prov på i riksdagen när ett antal borgerliga riksdagsledamöter blir utmobbade från sin partigrupp.

Miljö online2

Liknande artiklar