Regeringen överkörd om höjda tågpriser

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Följetongen kring de höjda priserna på resor över Öresundsbron fick ett lyckligt slut lagom till julledigheten. Supermiljöbloggen har tidigare berättat om hur dramatiskt höjda avgifter på att resa över Öresundsbron riskerade att fördyra för tågresenärer med 40 %. Skånemoderaterna protesterade mot det orimliga i detta, men förbjöds då av övriga partiet att delta i omröstningen.

I omröstningen som skedde nu i eftermiddags togs trots detta beslutet att avslå regeringens förslag med 160 röster emot 159 då alla oppositionspartier valde att trycka på nej-knappen. Detta är regeringens andra nederlag i riksdagen sen de bildade minoritetsregering efter valet.

Miljö online2

Liknande artiklar