Siffrorna från julhelgen: 1 av 3 tåg försenade

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Nu har Trafikverket presenterat siffror över hur många tåg som var försenade under julhelgen. Mellan den 23 och 26 december var det 1 av 3 tåg som inte tog sig fram på utsatt tid. Det är det värsta året på tre år. Jämför man till exempel med 2008 är motsvarande siffra 1 av 20.

SJ:s styrelseordförande, och tidigare moderatledaren, Ulf Adelsohn är inte förvånad,

– Det finns inte en dag som går utan att det är ett växelfel eller signalfel. Eftersom det är så överbefolkat på spåren så går det inte att köra ikapp när det blir ett växel- eller signalfel. Tvärtom blir förseningarna värre och värre.

Miljö online2

Liknande artiklar