Tågkaos i Sverige – i Ryssland satsar man på höghastighetståg

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Nyligen blev det klart att Ryssland ska stå som värd för fotbolls-VM år 2018. Tills dess ska man ha höghastighetståg klara mellan alla stora städer.

Det är premiärminister Vladimir Putin som har lovat tågbanorna. Han ser fotbolls-VM som ett utmärkt tillfälle att rusta upp sitt lands infrastruktur.

– Arrangemanget blir ett kraftfullt incitament för utvecklingen av höghastighetståg i den europeiska delen av Ryssland, säger Putin till Reuters.

Kan vi hoppas på att få höghastighetståg även i Sverige i framtiden? Tja, vi kanske kan hoppas på finansminister Anders Borg?

Han tycker ju bara att ”Vägar är fem gånger viktigare än järnvägar”. Det kunde kanske ha varit värre. Han kanske kunde ha tyckt att vägar var sex eller sju gånger viktigare.

Men infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd då? Det är ju hennes område. Kanske, men å andra sidan verkar hon vara ganska nöjd som det är.

Miljö online2

Liknande artiklar