2010 hittills varmaste året

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Som vi redan skrivit varnade FN:s meteorologiska organisation tidigare för att 2010 skulle bli det varmaste året sedan de regelbundna mätningarna startade 1880. Och nu vet vi med säkerhet att det stämmer. 2010 är tillsammans med 2005 det varmaste årets som uppmätts och temperaturen var högre än det normala för trettiofjärde året i rad. Detta trots extremkylan vi har haft här i norr.

Hur får man då ihop det? Att det är kallt betyder helt enkelt att det är ännu varmare någon annanstans. Det har även kommit nya rön om att kylan här skulle kunna vara en konsekvens av den globala uppvärmningen. Oavsett om det kommer kunna fastslås eller ej menar många forskare att extremväder går hand i hand med uppvärmningen av klimatet. Kyla i en del av världen är således inget tecken på att den globala uppvärmningen stannat av.

Miljö online2

Liknande artiklar