Ban Ki Moon kräver nytt ekonomisk system

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

FN:s generalsekreterare Ban Ki Moon som talade på world ecconomic forum igår betonade i sitt tal vikten av ett förändrat ekonomiskt system om vi ska kunna hantera miljöutmaningarna. ”En ekonomisk revolution behövs, klimatförändringarna visar oss att den gamla modellen är föråldrad”.

Han kallade också det nuvarande ekonomiska systemet ”ett recept på nationell katastrof”, och menade att samhällen måste hitta ett sätt att ställa om till hållbar tillväxt. Andra mötesdeltagare betonade att teknologiutveckling inte räcker, utan att vi på ett bredare plan måste tänka om vad gäller vårt ekonomiska system.

Miljö online2

Liknande artiklar