Bensinsubventionerna i Bolivia tillbaka

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Supermiljöbloggen har tidigare berättat om hur Bolivia valde att ta bort sina subventioner på bensin och diesel, vilket ledde till prishöjningar i Bolivia på 80 %. Efter våldsamma protester och masstrejker väljer nu Bolivias president Evo Morales att återställa subventionerna.

Återställandet av subventionerna är självklart ett politiskt bakslag för presidenten, som ändå hade försökt blidka viktiga väljargrupper genom höjda minimilöner och stöd till jordbrukssektorn. Mest av allt visar det här kanske hur fossilberoende våra samhällen är. När ett land som Bolivia, där presidenten internationellt har försökt profilera sig som den största miljökämpen inte klarar av att bli av med fossilsubventionerna i sitt eget land.

Miljö online2

Liknande artiklar