Illegala tjuvjägare = professionella licensjägare

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

I miljöminister Carlgrens försök till grönmålning vill han ta krafttag mot illegal jakt av varg. Detta är ganska paradoxalt eftersom hans egen jakt visat sig vara – just det – illegal. Nu står det även klart att de jägare han själv använder sig av i vargjakten ofta jagar illegalt.

Det är en rapport av Brottsförebyggande Rådet som avslöjar de professionella jägarna.

Citat från en jägare som intervjuats i rapporten:

”Normen är att man som jägare ska vara mot vargen och mot rovdjurspolitiken. Rovdjur är ett hot mot jakten och det är en inskränkning. Jag har flera kompisar som jagar på andra ställen och som har ett jättestort intresse för djur och natur och rovdjur också, och de säger att: ”Nej, jag törs inte säga något.” Och då kan du ju tänka dig att om det är så mycket tigande när det gäller en åsikt… Hur är det då när någonting har hänt?”

Och vidare:

”Men om det skulle hända något på jakten så håller man tyst om det. Helt klart. Man pratar med dem man litar på i laget och så löser man problemet.”

Bloggat: Vargreviret

Miljö online2

Liknande artiklar