Kaoset får företag att välja bort tåget

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Vinterns tågkaos ställde till det för många människor. Förseningar, inställda tåg och timmar av väntan. Nu kommer konsekvenserna av misslyckandet med att inte underhålla och satsa på järnvägen. Flera företag överväger nu att flytta sina godstransporter – från räls till väg. Till exempel hos världens näst största papperstillverkare Stora Enso, pågår diskussionen om man ska välja långtradare framför det klimatsmarta tåget. Orsaken? Vinterns tågkaos som hindrat deras varor från att komma fram i tid.

Naturskyddsföreingens generealsekreterare Svante Axelsson kommenterar:

– Det är en extremt olycklig utveckling om vi backar in i framtiden och ökar utsläppen av växthusgaser ännu mer. Godstransporterna med lastbil ökar ändå. Utsläppen från lastbilsgods uppskattas att öka med 40-50 procent, oavsett det aktuella tågkaoset.

Miljö online2

Liknande artiklar