Regeringen ska experimentera med vargvalpar

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Tidigare idag beslutades det officiellt att Sverige kommer att anmälas för brott mot EU:s miljölagstiftning på grund av vargjakten. Innan beslutet kom gjorde regeringen ett tappert försök att blidka EU-kommissionen.

På en presskonferens presenterade miljöminister Carlgren några beslut som gäller vargjakten.

Ett av besluten var att vargvalpar från djurparker ska sättas ut i den vilda naturen. Ett beslut som fått kritik:

-Det är ett riskfyllt experimenterande med vilda arter som regeringen tar till, och forcerar fram för att försöka mildra EU-kommissionens kritik som väntas komma idag, säger Åsa Romson, Miljöpartiets riksdagsledamot i miljö- och jordbruksutskottet.

– Trots att det ännu inte finns utrett hur utsättningen av djurparksvalpar ska gå till, eller om det alls kan lyckas, vill man genomföra det redan med de kullar som nu håller på att födas i djurparkernas varglyor. Det är uppenbart att detta ska skyla över det faktum att miljöministern inte kan förklara varför Sverige ska fortsätta en urskiljningslös jakt på ett utrotningshotat djur.

Miljö online2

Liknande artiklar