SMB tipsar: Carlgrens manual för grönmålning

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

1. Gör något dåligt för vår miljö eller de djur som lever i den.2. Gör sedan någonting som verkar bra för miljön eller djuren. På så vis blir du inte för mycket anklagad i medierna.3. Nästa gång du gör någonting dåligt kan du upprepa det som verkade bra. På så vis slipper du både att göra något bra och du slipper dålig publicitet.

Miljöminister Andreas Carlgren är expert på dessa typer av små och enkla manualer. Supermiljöbloggen kan här ge några exempel på när han har lyckats omvandla denna teori till praktik.

1. Mot allt sans och förnuft vill Carlgren ha fortsatt vargjakt, trots massiv kritik från både EU-kommissionen och Naturskyddsföreningen.2. För att komma undan mer kritik kommer Carlgen på idén att man minsann ska ha hårdare tag mot illegal vargjakt. 3. Det fina i kråksången är att just denna idé (steg 2) är återvunnen. Det är nämligen ett gammalt förslag som Carlgren tar upp igen.

Ett annat strålande exempel på när Carlgrens manualer för grönmålning har varit brukbara är när när det gäller frågan om farliga kemikalier.

1. Legalisera farliga kemikalier.2. Skriv en debattartikel några år senare om att du vill minska på farliga kemikalier.3. Börja om från 1. och upprepa.

SMB lyfter på hatten för Carlgren – en fantastisk pr-expert!

Miljö online2

Liknande artiklar