Trots floppen: Carlgren fortsätter hylla vargjakten

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Trots massiv kritik från EU-kommissionen, forskare, miljöaktivister och media fortsätter miljöminister Andreas Carlgren att hylla sin egen rovdjurspolitik. På sin blogg beskriver Carlgren politiken i närmast lyriska ordalag:

I dag tog vi i regeringen ytterligare viktiga beslut för att förstärka den svenska vargstammen […] Sverige ska mycket kraftfullt värna biologisk mångfald och skydda en utrotningshotad djurart som varg.

Samtidigt beskrivs politiken som en ”flopp” i liberala Dagens Nyheter. Inte på ledarplats denna gång utan på nyhetsplats. Carlgrens förslag om att sätta ut vargvalpar från Djurparker i naturen beskrivs av experter som ”huvudlöst”.

EU-kommissionens anmälning av Sverige kallar Carlgren för ”dialog” och han hoppas kunna ”skingra deras tvivel”.

Foto: Victor Brott

Miljö online2

Liknande artiklar