USA: Inga fiskbestånd ska överfiskas från och med i år

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

För första gången på minst ett århundrade kommer inga fiskare ta ut för mycket av någon art” säger Steve Murawski, som för en vecka sedan gick i pension från sin post som chef för National Oceanic and Atmospheric Administration’s fiskeriavdelning.

Anledningen till att överfisket upphör just nu är att en revision av USA fiskerilagstiftning, the Magnuson-Stevens Act, slår fast att varje fiskedistrikt måste garantera att inga bestånd ska överfiskas från och med slutet av 2010 års fiskeår, ett år som slutar en bit in i 2011 i vissa distrikt. De fiskeförvaltningsråd som reglerar fisket i varje distrikt har möjlighet att reglera uttaget genom kvoter och är enligt lag skyldiga att ha en vetenskapligt baserad förvaltningsplan för alla arter som behöver det, förutsättningarna är med andra ord goda för att förvalta bestånden på ett bra sätt.Även om det förhoppningsvis är slut på överfisket i amerikanska vatten så måste man komma ihåg att många bestånd är i dåligt skick och en återhämtning kommer ta tid.

Miljö online2

Liknande artiklar