Vargfiaskot blir världsnyhet

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Den svenska vargjakten håller på att bli en världsnyhet. EU-kommissionär Janez Potocniks beslut att dra Sverige inför rätta är idag omskrivet i en rad internationella medier.

Bilden som målas upp är generellt mycket negativ och kan bidra till att försämra Sveriges anseende i miljöfrågor internationellt. Sverige berömdes förra året av miljörörelsen för sitt offensiva agerande i frågan om biologisk mångfald.

Ett urval av de medier som skriver om Sverige:

BBC – Sweden wolf hunt brings EU legal threatThe Guardian – EU plans legal action against wolf huntAFP – EU takes action against Sweden over wolf huntReuters – EU commissioner may go to court vs Sweden wolf huntUPI – EU, Sweden in debate over wolf huntEurActive – Sweden cries wolf – and faces European court Le Monde (fransk) – L’Union européenne critique la chasse au loup en SuèdeHamburger Abendblatt (tysk) – Feuer frei auf Schwedens WölfeDie Zeit – (tysk) Streit um Wolfsjagd in Schweden De Morgen (holländsk) – Europa vervolgt Zweden wegens wolvenjacht

Miljö online2

Liknande artiklar